6493 Uyum Danışmanlığı

27 Haziran 2013 tarih / 28690 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun” (“6493 Sayılı Kanun”) ve 27 Haziran 2014 tarih / 29043 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Kuruluşları ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Yönetmelik” (“Yönetmelik”) ile “Ödeme Kuruluşları ve Elektronik Para Kuruluşlarının Bilgi Sistemlerinin Yönetimine ve Denetimine İlişkin Tebliğ” (“Tebliğ”) hükümlerine uygun ve kuruluşunuz iş modelini destekler nitelikte danışmanlık çözümleri sunmaktır.

Uyum danışmanlık faaliyetlerimiz kapsamında ise; uymakla yükümlü olacağınız tüm yeni kanun, tebliğ ve yönetmelikler doğrultusunda sizlere iş modelinizi destekleyecek uçtan uca süreç ve bilgi teknolojileri danışmanlık hizmetleri sunuyoruz.

Bu kapsamdan sunulacak olan çalışmalarımız;

  • Mevcut durum analizi,
  • Uyum değerlendirmesi ve yol haritasının belirlenmesi,
  • Süreç geliştirme ve dokümantasyon,
  • Bulgularınızın düzeltilmesine yönelik uyum danışmanlığı,

başlıkları altında sınıflandırılmaktadır.

Mevcut Durum Analizi

Bilgi teknolojileri denetimi ve danışmanlık alanında 10 yıldan fazla tecrübeye sahip ve alanında uzman ekibimizle; iş ve bilgi sistemleri süreçlerinizi inceliyoruz. İnceleme çalışması sonucunda muhtemel eksiklerinizi içeren bir rapor hazırlıyoruz.

Uyum Değerlendirmesi ve Yol Haritasının Belirlenmesi

Uymakla yükümlü olduğunuz mevzuat ve mevcut durum analizi çalışması sonuçlarını karşılaştırıyor ve uyum yükümlülüklerinizi yerine getirebilmeniz için size bir yol haritası sunuyoruz. Kaynaklarınız etkin ve verimli kullanmak adına, yol haritası bileşenleri üzerinde bir fayda/maliyet analizi çalışması gerçekleştiriyor ve size en uygun proje planını oluşturuyoruz.

Süreç Geliştirme ve Dokümantasyon

Çözüm ortaklarımız ve uçtan uca hizmet bakış açımızla, sizin için oluşturduğumuz yol haritamızda yer alan faaliyetlere yönelik aksiyonların alınması konusunda sizlere uçtan uca “anahtar teslim” çözümler sunuyoruz.

Bulgularınızın düzeltilmesine yönelik uyum danışmanlığı

Periyodik bağımsız bilgi sistemleri denetimi, iç denetim ya da TCMB tarafından gerçekleştirilen denetim çalışmaları sonucunda tespit edilen bulgularınızın düzeltilmesine yönelik olarak size destek oluyoruz.

Bulgularınızı analiz ediyor, bulguların düzeltilmesine yönelik aksiyon planları oluşturuyor, kaynaklarınızı verimli kullanmak adına bulgularınız özelinde bir fayda/maliyet analizi çalışması gerçekleştiriyor ve size en uygun aksiyon yol haritasını oluşturuyoruz.

İhtiyaç duymanız halinde bulgularınızı düzeltilmesine yönelik olarak alınması gereken aksiyonların gerçekleştirilmesi konusunda da size destek sunuyoruz.